Programul Buget Civil Chișinău, ediția 2021

Bugetul Civil este un mecanism de implicare a cetățenilor în procesele democratice în vederea ajustării politicilor publice locale la nevoile și așteptările locuitorilor capitalei. În perioada 01 – 28 februarie 2021 au fost înaintate de către cetățeni proiecte de interes public, în urma evaluării preliminare efectuate de către Comisia de evaluare au fost considerate eligibile un număr de 9 proiecte, ce urmează a fi supuse votului online, conform prevederilor Programului.

Când votăm? Procesul de vot se va derula în perioada 16 aprilie – 30 aprilie 2021, ora 17:00.

Cum votăm?
1. Apasă butonul „Selectează” acel proiect pe care îl consideri relevant pentru a fi implementat.
2. La subsol bifează secțiunea: „Nu sunt robot”
3. La final apasă butonul „Votează”.
 
Principiul este după cum urmează: Dumneavoastră propuneți proiecte, decideți – votați și noi le implementăm!
 
Acest sondaj s-a încheiat.

Reabilitarea aleilor pietonale a teritoriului adiacent lacului Victoria, str. Muncești 788

Proiectul prevede amenajarea unei aleii pietonale/reabilitarea aleilor pietonale a spațiului terestru adiacent lacului Victoria, 1. str. Muncești 788.
29.95%

Reparația capitală a stadionului Raduga

Proiectul prevede reparația capitală a terenului sportiv „Raduga” cu scop de asigurare a unui spațiu recreativ și sportiv pentru oameni.
19.23%

Mini-parcul Universitar ,,Ion Creangă”

Proiectul prevede amenajarea scuarului din fața Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă”. Un mini-parc universitar, de tip deschis, pentru studii și odihnă.
16.14%

Amenajarea scuarului Colina Circului

Proiectul prevede amenajarea în scuarul din strada Circului, 16, un spațiu de socializare - pavilion multifuncțional, dotat cu cale de acces dinspre strada Circului și parcare pentru biciclete.
11.02%

Dezvoltarea infrastructurii urbane de hiking și alergare în trei parcuri din municipiul Chișinău

Proiectul prevede amenajarea și reabilitarea de la 0 la 35 km de trasee pentru mers și alergat în 3 parcuri din municipiul Chișinău.
9.18%

Scuarul Tinerilor

Proiectul prevede amenajarea spațiului anexă a Centrului Municipal de Tineret Chișinău, pentru a oferi posibilități tinerilor din mun. Chișinău de a interacționa, de a învăța, și a petrece timpul liber frumos într-un spațiu sigur și prietenos tinerilor.
7.79%

Promovarea educației non formale și organizarea timpului liber calitativ al locuitorilor or. Chișinău, prin cunoașterea științelor spațiale astronomice, a ciclității naturii și creșterea gradului de acces și de participare a locuitorilor capitalei

Proiectul urmărește restabilirea posibilităților de studiere și cunoaștere a astronomiei și oferirea posibilităților gratuite pentru locuitorii orașului Chișinău, de a explora Universul prin intermediul unui telescop performant, un instrument indispensabil în cercetarea lumii terestre și spațiale la distanțe variate.
2.62%

Modernizarea terenului sportiv din bd. Mircea cel Bătrân, 16.

Proiectul prevede renovarea terenului sportiv din bd. Mircea cel Bătrân, 16.
2.18%

Numele meu - e Chișinău

Proiectul prevede realizarea unui concept de identitate vizuală a municipiului Chișinău care va pune în valoare patrimoniul cultural prin realizarea a mai multor poze ce urmează a fi compilate sub forma unei cărți ce va purta denumirea: Numele meu – e Chișinău.
1.89%

CONTACT
Responsabil: Direcția relații publice și buget civil
E-mail: bugetcivil@pmc.md
Telefon: 022-20-17-08